Verantwoord eten is helemaal van deze tijd.
Bewuster eten voor onze gezondheid en de natuur om ons heen. voor nu en voor de volgende generaties.

Er is steeds meer interesse in producten waarvan de herkomst bekend is. Lokale streekproducten met een duidelijk verhaal hebben de voorkeur. Het gaat om het verhaal dat er achter zit. De plek waar het vandaan komt, de mensen die het verbouwen, verzorgen, beheren en produceren. Dat verhaal is uiteindelijk de beleving op het bord.

 Educatie speelt een belangrijke rol bij ons initiatief. Afgelopen decennia zijn consumenten steeds verder van de natuur en het landleven gaan staan waardoor veel mensen en vooral de jonge generatie niet weet waar voedsel vandaan komt en wat daar allemaal voor nodig is. Maar ook wat er allemaal mogelijk is.

 Ons streven is om het bewustzijn bij mensen te vergroten zodat ze weten waar hun voedsel vandaan komt. Wat het voordeel is van lokale streekproducten voor onze omgeving, de natuur. De noodzaak van seizoensgebonden producten moet weer duidelijk worden. En hoe bewaar je een overschot van onze oogst.

 Daarom gaat Flevo’s Weelde lokale streekproducten leveren die weer aan onze seizoenen zijn gekoppeld. Waarmee wij mensen, de jeugd, weer kennis laten maken met de natuur en de processen, de boeren en ambachtslieden, duurzaam conserveren, fermenteren, wecken en bewaren. En dat allemaal met lekkere natuurlijke producten door chefs bereid en uitgelegd.

 Wij houden daarbij vast aan 5 pijlers:

Veel gestelde vragen

Wat krijg ik voor 3-gangendiner?

Je bent natuurlijk hartstikke benieuwd wat je allemaal krijgt! Wij laten je dat een week voor levering weten. Waarom? Wij werken alleen maar met seizoensproducten. Wanneer het bekend is wat er van het land komt gaat onze chef-kok Peter Lute aan de slag met het 3-gangenmenu en aanvullende seizoensproducten.

Is het bereiden van de gerechten moeilijk?

Alles is eenvoudig te bereiden, jij hoeft alleen maar je eigen finishing touch toe te voegen.

Wij maken ook een handige instructievideo voor je. Daarin laten wij alles stap voor stap zien en geven we nog extra leuke weetjes.

Wat voor evenementen zijn er?

Wij organiseren speciaal voor onze klanten educatieve familie evenementen. Hier laten wij je zien waar onze producten vandaan komen. Je kunt ze hier zien, voelen en ruiken. Onze boeren, ambachtslieden en keukenbrigade vertellen je alles over de herkomst van de producten en hoe we deze verwerken tot overheerlijke gerechten en producten.
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws