Verantwoord eten is helemaal van deze tijd.
Bewuster eten voor onze gezondheid en de natuur om ons heen. Voor nu en voor de volgende generaties.

Er is steeds meer interesse in producten waarvan de herkomst bekend is. Lokale streekproducten met een duidelijk verhaal hebben de voorkeur. Het gaat om het verhaal dat er achter zit. De plek waar het vandaan komt, de mensen die het verbouwen, verzorgen, beheren en produceren. Dat verhaal is uiteindelijk de beleving op het bord.

 Educatie speelt een belangrijke rol bij ons initiatief. Afgelopen decennia zijn consumenten steeds verder van de natuur en het landleven gaan staan waardoor veel mensen en vooral de jonge generatie niet weet waar voedsel vandaan komt en wat daar allemaal voor nodig is. Maar ook wat er allemaal mogelijk is.

 Ons streven is om het bewustzijn bij mensen te vergroten zodat ze weten waar hun voedsel vandaan komt. Wat het voordeel is van lokale streekproducten voor onze omgeving, de natuur. De noodzaak van seizoensgebonden producten moet weer duidelijk worden. En hoe bewaar je een overschot van onze oogst.

 Daarom gaat Flevo’s Weelde lokale streekproducten leveren die weer aan onze seizoenen zijn gekoppeld. Waarmee wij mensen, de jeugd, weer kennis laten maken met de natuur en de processen, de boeren en ambachtslieden, duurzaam conserveren, fermenteren, wecken en bewaren. En dat allemaal met lekkere natuurlijke producten door chefs bereid en uitgelegd.

 Wij houden daarbij vast aan 5 pijlers:

1) Kwaliteit

Flevo’s Weelde gebruikt alleen maar de beste producten van het land. Natuurlijk geteeld, verzorgd, bereid en duurzaam verpakt. Wij streven er naar om producten volledig te verwaarden en niets weg te gooien. Voor ons is alles bruikbaar om zo unieke producten te kunnen produceren.

2) Educatie en beleving

Mensen vertellen, uitleggen en laten zien wat de processen van de natuur en verwerken zijn. Mensen weer laten zien waar ons voedsel vandaan komt en wat de waarde en het voordeel zijn van lokaal produceren. Wat dat betekent voor de wereld om ons heen. Wij doen dat middels onze site en platformen. Maar ook via live evenementen, lezingen en workshops. Wij laten mensen weer kennis maken met conserveren, wecken, roken, fermenteren, inblikken en zo veel meer.

3) De seizoenen

De seizoenen zijn de leidraad voor ons productportfolio. Dat heeft veel voordelen; het zorgt voor creativiteit, gezond en gevarieerd voedsel en minder belasting op de natuur. Door gebruik te maken van oude technieken worden chefs geïnspireerd om de mooiste producten te produceren, slim te bewaren zodat we er vervolgens het hele jaar rond van kunnen genieten.

4) Duurzaam

De wijze van verbouwen, produceren, verwerken, verpakken en bezorgen krijgen onze speciale aandacht. Verbouwen van de producten gebeurt altijd verantwoord en op natuurlijke wijze. Wij houden verspilling tegen door over alle onderdelen goed na te denken hoe wij het kunnen verwerken. Dat is niet alleen creatief, maar ook goed voor welzijn, de omgeving en draagt daarmee bij aan gevarieerd verantwoord voedsel. De verpakkingen zijn herbruikbaar, denk aan weckpotten, kratjes van hout uit ons bos en er wordt gewerkt met gerecycled conserven. Diverse pick-up points helpen mee aan minder en verantwoord transport.

5) Gevarieerd eten, gezonder eten

Wij laten ons inspireren door de wensen van de mens. Onze producten zijn gemaakt met verse ingrediënten die met passie zijn verbouwd en grootgebracht. Ons portfolio bestaat uit een gezonde mix van Vegan-style gerechten en kunnen worden uitgebreid met vlees, wild en/of vis. De basis is heerlijk eten.

Kwaliteit, natuurlijke en duurzame processen zijn de belangrijkste motivator voor onze producten. Hoogstaande recepten van Peter Lute en zijn keukenbrigade vormen de basis. Wij houden daarbij rekening met eigentijdse trends.

 Wij houden vast aan ons 3V model:

1) Vegetarisch

Het mag af en toe best wel iets minder. Al is het maar om de belasting op de natuur te verlagen. Wij maken daarom gevarieerd voedsel, dat lekker en voedzaam is. Zonder dat je er specifiek mee bezig bent.

2) Vegan-style

Vegan is niet alleen een statement, stroming of hip, maar juist een inspiratiebron voor ons om anders te verbouwen en lekkerder te koken. Daar zit juist een hele leuke uitdaging.

3) Vlees en vis

Koeien, kippen, wild uit onze bossen en vis uit de wateren. Het heeft allemaal in onze gebieden geleefd en is daar grootgebracht. Zo weten wij altijd waar het vandaan komt.

Veel gestelde vragen

Wat krijg ik voor 3-gangendiner?

Je bent natuurlijk hartstikke benieuwd wat je allemaal krijgt! Wij laten je dat een week voor levering weten. Waarom? Wij werken alleen maar met seizoensproducten. Wanneer het bekend is wat er van het land komt gaat onze chef-kok Peter Lute aan de slag met het 3-gangenmenu en aanvullende seizoensproducten.

Is het bereiden van de gerechten moeilijk?

Alles is eenvoudig te bereiden, jij hoeft alleen maar je eigen finishing touch toe te voegen.

Wij maken ook een handige instructievideo voor je. Daarin laten wij alles stap voor stap zien en geven we nog extra leuke weetjes.

Wat voor evenementen zijn er?

Wij organiseren speciaal voor onze klanten educatieve familie evenementen. Hier laten wij je zien waar onze producten vandaan komen. Je kunt ze hier zien, voelen en ruiken. Onze boeren, ambachtslieden en keukenbrigade vertellen je alles over de herkomst van de producten en hoe we deze verwerken tot overheerlijke gerechten en producten.
 

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws